Busstur i regn

Det ble en tidlig morgen for Polenfarerne mandag. Dagen kl 05.00, for frokosten startet kl 05.30 – for øvrig en velsmakende frokostbuffet med rikt utvalg av pålegg, egg og ellers det en sulten reisende kunne ønske seg.

På grunn av kjøretidsbestemmelsene måtte vi vente litt før vi kjørte i land i Polen, så vi forkortet tiden med allsang. Det ble generalprøve på ”Kringsatt av fiender”, og elever fra Efteløt fikk et gjenhør med sin gamle slager ”Svikefulle Mari”.

Så kom reiseleder Egil med ord for dagen, og han leste entekst om ”Smil” – hvor mye det betyr og hvor lite det koster å gi det til noen. Dagens rettighet, nr 2 i rekken handler om at alle har samme rettigheter uansett rase, farge, kjønn eller politisk/religiøst syn.

I tillegg fikk vi orientering om hvordan Polen fikk sitt nasjonalsymbol, Den hvite ørnen.

Første stopp var ved en veikro der de hadde en stor krokodille i en monter. I følge de som har reist samme turen før hadde faktisk krokodillen vokst en god del på de siste par årene.

På vei til neste stopp så vi filmen ”Vinn eller død”. Filmens handling foregår under 2. verdenskrig og handler om fangene i Auswich og Birkenau. Store deler av filmen ble faktisk tatt opp i disse fangeleirene, og reiseleder Egil lovet at vi skal få pekt ut flere av stedene når vi besøker disse leirene i morgen.

Middagen var i Sulechow, og vi fikk en velsmakende varmrett med bl.a. røkt svinekjøtt. Det er imponerende effektivitet ved måltidene. På en halv time var alle bevertet med deilig mat og på vei ut i bussen igjen.

Morgenen bød på skyet oppholdsvær, men litt før lunsj møtte vi på det varslede regnværet, og dette fulgte oss sørover.

Klokka er nå så vidt passert 13, og vi er nå på vei videre sørover. Det regner, og vi har nå en lang etappe på 22 mil før vi skal stoppe ved et sted der det er mulig både å handle mat og veksle penger, samt bese ulike butikker.

 

Ventetid før vi kommer fra ferja og inn i bussen. 

 God mat og effektiv servering.

Legg igjen en kommentar

Navn
Kommentar
Kode