Flott besøk i saltgruvene - oppdatert med bilder 29.9. kl 22.05

Vi har våknet opp til nok en grå og regnfull dag i Krakow, men med gode klær og godt humør er det ikke noe problem å takle dette. Ved avreise fra hotellet var bussen vår stengt inne. En polsk bussjåfør sov veldig godt, og vi kom tilbake først en halvtime forsinket.

På vei til gruvene fikk vi de sedvanlige morgensangene og reiseleder Egil kom med dagens rettighet. I dag ble vi påminnet om at enhver har rett til en tilfredsstillende levestandard. Deretter leste han et dikt om at hver enkelt av oss er enestående.

Første post på dagens program var besøk i Saltgruvene. Vi gikk en ca 2 km lang runde der vi startet med å gå 320 trappetrinn ned til første nivå under jorda. Vi gikk gjennom flere rom i og så på flotte saltfigurer, og  utstyr fra gruvedriften - som i perentes bemerket ble drevet i disse gruvene fram til 1998. Helt nederst i gruva lå katedralen. Et storslagent rom der all utsmykning var utskåret salt. Her ble det også tatt gruppebilde, og et slikt får elevene med seg hjem.
Guiden fortalte mye interessant om saltproduksjon og de enkelte rommene og utstyret der underveis, og hun hadde ingen ting imot at elevene smakte på saltet på veggene. Noen våget seg frampå, men ingen kom ut igjen med gnagsår på tunga.

Alt i alt ble det en flott opplevelse for alle sammen.

Vi hadde en dyktig omviser

 

 

Elevene var flinke til å følge med på guidens beskrivelser og fortellinger 

 

Elevene tester hvordan de heiste opp tunge bøtter gjennom sjaktene

 

 

Katedralen nederst i gruvene 

Legg igjen en kommentar

Navn
Kommentar
Kode
Heidi Syvertsen - 29.09.2010 20:13
Tusen takk for flott skildring i ord og bilder! Ønsker dere fortsatt en givende tur videre.Silje - 29.09.2010 19:33
FÅOPPBILDER!!!

Heia Per-Morten!
Anne Berit Hjellebø - 29.09.2010 19:08
Virkelig flott og interressant å følge dere på denne turen. Vi skulle gjerne ha opplevd dette selv. Bestemor og bestefar til Celine Sandal, reiser med dere virtuellt.
Rosa Maria Nunez - 29.09.2010 14:19
"Det er ikke dårlig vær bare dårlig klær",jeg håper at alle har det bra. I saltgruvene ble de sikkert noen nysgjerre elever som smakte på veggene. Jeg bare kan tenke meg hvor mange jenter ble glad for shopping tur!. Ha en forsatt fin tur!
Mariann Kalstrup - 29.09.2010 14:01
Håper dere koser dere masse, det gjør vi med reisebrevene deres :O)