Flott besøk i saltgruvene - oppdatert med bilder 29.9. kl 22.05

Vi har våknet opp til nok en grå og regnfull dag i Krakow, men med gode klær og godt humør er det ikke noe problem å takle dette. Ved avreise fra hotellet var bussen vår stengt inne. En polsk bussjåfør sov veldig godt, og vi kom tilbake først en halvtime forsinket.

På vei til gruvene fikk vi de sedvanlige morgensangene og reiseleder Egil kom med dagens rettighet. I dag ble vi påminnet om at enhver har rett til en tilfredsstillende levestandard. Deretter leste han et dikt om at hver enkelt av oss er enestående.

Første post på dagens program var besøk i Saltgruvene. Vi gikk en ca 2 km lang runde der vi startet med å gå 320 trappetrinn ned til første nivå under jorda. Vi gikk gjennom flere rom i og så på flotte saltfigurer, og  utstyr fra gruvedriften - som i perentes bemerket ble drevet i disse gruvene fram til 1998. Helt nederst i gruva lå katedralen. Et storslagent rom der all utsmykning var utskåret salt. Her ble det også tatt gruppebilde, og et slikt får elevene med seg hjem.
Guiden fortalte mye interessant om saltproduksjon og de enkelte rommene og utstyret der underveis, og hun hadde ingen ting imot at elevene smakte på saltet på veggene. Noen våget seg frampå, men ingen kom ut igjen med gnagsår på tunga.

Alt i alt ble det en flott opplevelse for alle sammen.

Vi hadde en dyktig omviser

 

 

Elevene var flinke til å følge med på guidens beskrivelser og fortellinger 

 

Elevene tester hvordan de heiste opp tunge bøtter gjennom sjaktene

 

 

Katedralen nederst i gruvene 

Legg igjen en kommentar

Navn
Kommentar
Kode