Takk for turen

Det er søndag 3.10., og siste dag på turen vår. Vi har hatt en behagelig båttur fra Swinoujscie, og vi våknet til en flott soloppgang ved innseilingen til København.

Ved åttetiden var vi i bussen, klare for siste etappe hjem – via Øresundbroen og gjennom Sverige. Dette blir en ren transportetappe der vi kommer til å slappe av og kanskje sove litt innimellom.

Egil var som vanlig på plass med dagens menneskerettighet: Enhver har rett til tanke-, samvittighets- og trosfrihet. Dagens gullkorn oppsummerte reisen vår på en fin måte. Egil la vekt på at vi ønsker oss en fredeligere jord og ba oss bruke den gode energien fellesopplevelsene under turen har gitt oss.

Å være på tur med ungdommene deres har vært en flott opplevelse. I løpet av turen virker det på meg som om de har kommet nærmere hverandre, og de er også flinke til å ta vare på hverandre. Det er ikke bare enkelt å leve så tett sammen som vi har gjort de siste åtte dagene, men det har gått utrolig bra, og man har lært en del om det disse reisene handler om, nemlig toleranse. Reiselederen vår skryter av elevene fra Skrim, og også han sier det har vært en flott gruppe ungdommer å bli kjent med.

I kveld får dere hjem ungdommer som er slitne og fulle av inntrykk. Slik er det med bloggskribenten også. Enkelte dager har det vært så mye å se og oppleve at hjernen føltes ”full”. Så både ungdommer og voksne trenger nok litt tid på å fordøye og bearbeide denne uka. Derfor får dere nok ikke fullt referat fra alt på turen i kveld. (Da får dere heller lese bloggen.) Men litt etter hvert vil nok inntrykkene komme. Da ber jeg dere gi ungdommene det viktigste dere kan gi dem: Tid og et lyttende øre. Det er helt gratis, men som sagt viktig.

Jeg vet at mange har fulgt reisen vår via bloggen disse dagene. Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger. Vi leser kommentarene og setter pris på dem!

Takk for turen!

Hilsen Arne 

 

Legg igjen en kommentar

Navn
Kommentar
Kode