Takk for turen

Det er søndag 3.10., og siste dag på turen vår. Vi har hatt en behagelig båttur fra Swinoujscie, og vi våknet til en flott soloppgang ved innseilingen til København.

Ved åttetiden var vi i bussen, klare for siste etappe hjem – via Øresundbroen og gjennom Sverige. Dette blir en ren transportetappe der vi kommer til å slappe av og kanskje sove litt innimellom.

Egil var som vanlig på plass med dagens menneskerettighet: Enhver har rett til tanke-, samvittighets- og trosfrihet. Dagens gullkorn oppsummerte reisen vår på en fin måte. Egil la vekt på at vi ønsker oss en fredeligere jord og ba oss bruke den gode energien fellesopplevelsene under turen har gitt oss.

Å være på tur med ungdommene deres har vært en flott opplevelse. I løpet av turen virker det på meg som om de har kommet nærmere hverandre, og de er også flinke til å ta vare på hverandre. Det er ikke bare enkelt å leve så tett sammen som vi har gjort de siste åtte dagene, men det har gått utrolig bra, og man har lært en del om det disse reisene handler om, nemlig toleranse. Reiselederen vår skryter av elevene fra Skrim, og også han sier det har vært en flott gruppe ungdommer å bli kjent med.

I kveld får dere hjem ungdommer som er slitne og fulle av inntrykk. Slik er det med bloggskribenten også. Enkelte dager har det vært så mye å se og oppleve at hjernen føltes ”full”. Så både ungdommer og voksne trenger nok litt tid på å fordøye og bearbeide denne uka. Derfor får dere nok ikke fullt referat fra alt på turen i kveld. (Da får dere heller lese bloggen.) Men litt etter hvert vil nok inntrykkene komme. Da ber jeg dere gi ungdommene det viktigste dere kan gi dem: Tid og et lyttende øre. Det er helt gratis, men som sagt viktig.

Jeg vet at mange har fulgt reisen vår via bloggen disse dagene. Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger. Vi leser kommentarene og setter pris på dem!

Takk for turen!

Hilsen Arne 

 

Legg igjen en kommentar

Navn
Kommentar
Kode
Ruth Lindbo Kjørstad - 05.10.2010 19:39
Takk for hyggelige reisebrev.
Rosa Maria Nunez - 04.10.2010 12:51
Tusen takk for de fine innslag, blir oppdatert var en opplevelser for oss også. Vi har fått en jente som er litt vanskelige å stoppe med fortellingen om reise, koselig å sitte sammen med henne og bare høre på alt hun opplevde. Takk til alle foreldre som var med på tur, dattera mi kom med en kommentar og det var : \"foreldrene som var med på tur var foreldre til alle sammen ikke bare til sine unger\", det gjore inntrykk på meg takk til dere. Lærene, dere er flinke med våres barn!. Hurra for en flott tur!
Mariann Kalstrup - 03.10.2010 17:16
Gleder oss veldig til å få jenta vår hjem, teller timer i dag. Flott at dere har hatt en så fin tur,med en kjeme gjeng med ungdommer og voksne. Gleder oss til å se bilder og høre hva de har opplevd. Takk for flott skildring av dagene deres i bloggen. Ha en fin høstferie ;O)
Hanne Christin Olsen - 03.10.2010 13:52
Tusen takk for reisebrevene, det har vært godt å lese at ungene våre og dere andre har hatt en fin tur. Gleder meg sykt til å få hjem jenta vår i kveld..
Bente Gimse - 03.10.2010 12:48
Tusen takk for flotte reisebrev! Jeg har gledet meg hver dag til å lese om deres opplevelser:-)
Kari Anne Lyngås - 03.10.2010 12:35
Godt å høre at båtturen gikk fint! Tusen takk til alle dere som har bidratt til en så fin tur. Ønsker å gi en spesiell takk til Arne for en flott blogg. Riktig god tur på resten av reisen.
Annette - 03.10.2010 12:14
Tusen takk for flotte reisebrev. De har gitt oss i familien en lite innblikk i hva dere har opplevd. Jeg har blitt rørt til tårer ved flere anledninger. Takk til skribenten for et levende språk som har gjort at jeg har gleda meg til neste brev. Gleder oss veldig til å få Simen hjem å få en liten del av hans opplevelser av denne flotte skoleturen. Takk til lærerne som gjør denne turen mulig. God tur hjem